Tel: +355 69 20 91 484 | mail: info(a)nej.al | bibla.al | vush.al

Nje histori me te mire per te treguar-Genci Novaku

Nje histori me te mire per te treguar-Genci Novaku

Nje histori me te mire per te treguar – Genci Novaku

Nje histori me te mire per te treguar…Pse duhet ta japim kete thesar qe kemi?# Ti japim Lavdi Zoti.# Ne jemi te zgjedhur:.. por ju jeni fis i zgjedhur , prifteri mbreterore, nje komb i shenjte, nje popull I fituar qe te shpallni mrekullite e atij qe ju thirri nga terri ne driten e tij te mrekullueshme. 1 Pjetri 2:9 # Njerezit jane te humbur pa Perendine. Kush ka Birin ka jeten e perjetshme kush Nuk e ka Birin Nuk e ka jeten e perjetshme. Si tu tregojme te tjereve? Edhe unë, o vëllezër, kur erdha te ju, nuk erdha me shkëlqim fjalësh a diturie, që t'ju shpall dëshminë e Perëndisë, sepse e vendosa që të mos di tjetër gjë ndër ju, veç Jezu Krishtit edhe atë të kryqëzuar. Edhe unë kam qenë te ju me dobësi, me frikë dhe drithërimë të madhe. Dhe fjala ime dhe predikimi im nuk u bënë me fjalë mbushamendëse nga dituria njerëzore, por në dëftim të Frymës dhe të fuqisë, që besimi juaj të mos qëndrojë mbi diturinë e njerëzve, po mbi fuqinë e Perëndisë. 1 Korintasve 2:1-5# Te marrim iniciativen.# Nen fuqine e Frymes se Shenjte.# Tu tregojme te tjereve per Jezusin.# Rezultatet t’ja leme ne dore Zotit. ~Krishterimi eshte nje levizje qe duhet te perparoje dhe jo nje institucion qe duhet mirembajtur. Ndaj ne kemi privilegjin dhe pergjegjesine per te treguar per Jezusin dhe Ate te ringjallur. Ne kemi gjthnje nje histori me te mire per tu treguar te tjereve.

Posted by Kisha Nxënësit e Jezusit – Tiranë on Saturday, October 21, 2017

 

Nje histori me te mire per te treguar…

Pse duhet ta japim kete thesar qe kemi?

# Ti japim Lavdi Zoti.

# Ne jemi te zgjedhur:

.. por ju jeni fis i zgjedhur , prifteri mbreterore, nje komb i shenjte, nje popull I fituar qe te shpallni mrekullite e atij qe ju thirri nga terri ne driten e tij te mrekullueshme. 1 Pjetri 2:9

# Njerezit jane te humbur pa Perendine.

Kush ka Birin ka jeten e perjetshme kush Nuk e ka Birin Nuk e ka jeten e perjetshme.

Si tu tregojme te tjereve?

Edhe unë, o vëllezër, kur erdha te ju, nuk erdha me shkëlqim fjalësh a diturie, që t’ju shpall dëshminë e Perëndisë, sepse e vendosa që të mos di tjetër gjë ndër ju, veç Jezu Krishtit edhe atë të kryqëzuar. Edhe unë kam qenë te ju me dobësi, me frikë dhe drithërimë të madhe. Dhe fjala ime dhe predikimi im nuk u bënë me fjalë mbushamendëse nga dituria njerëzore, por në dëftim të Frymës dhe të fuqisë, që besimi juaj të mos qëndrojë mbi diturinë e njerëzve, po mbi fuqinë e Perëndisë. 1 Korintasve 2:1-5

# Te marrim iniciativen.

# Nen fuqine e Frymes se Shenjte.

# Tu tregojme te tjereve per Jezusin.

# Rezultatet t’ja leme ne dore Zotit.

~Krishterimi eshte nje levizje qe duhet te perparoje dhe jo nje institucion qe duhet mirembajtur. Ndaj ne kemi privilegjin dhe pergjegjesine per te treguar per Jezusin dhe Ate te ringjallur. Ne kemi gjthnje nje histori me te mire per tu treguar te tjereve.