Tel: +355 69 20 91 484 | mail: info(a)nej.al | bibla.al | vush.al

Sajmir Duro – Kush po vjen?

Sajmir Duro – Kush po vjen?

Kush po vjen? – Shëruesi dhe Cliruesi!Mbi 300 profeci nga 30 profetë të ndryshëm; nga Zanafilla deri te Malakia: Të gjithë flasin për Mesian – Shpëtimtarin!Po ti çfarë lloj shpëtimtari po pret?Premtimi! Isaia 53 2Ai erdhi lart para tij si një degëz, si një rrënjë nga një tokë e thatë. Nuk kishte figurë as bukuri për të tërhequr shikimin tonë, as paraqitje që ne ta dëshironim. 3 I përçmuar dhe i hedhur poshtë nga njerëzit, njeri i dhembjeve, njohës i vuajtjes, i ngjashëm me dikë para të cilit fshihet faqja, ishte përçmuar, dhe ne nuk e çmuam aspak. 4 Megjithatë ai mbante sëmundjet tona dhe kishte marrë përsipër dhembjet tona; por ne e konsideronim të goditur, të rrahur nga Perëndia dhe të përulur. 5 Por ai u tejshpua për shkak të shkeljeve tona, u shtyp për paudhësitë tona; ndëshkimi për të cilin kemi paqen është mbi të, dhe për shkak të vurratave të tij ne jemi shëruar. 6 Ne të gjithë endeshim si dele; secili prej nesh ndiqte rrugën e vet, dhe Zoti bëri që të bjerë mbi të paudhësia e ne të gjithëve. 10 Por i pëlqeu Zotit ta rrihte dhe ta bënte të vuante. Duke ofruar jetën e tij si flijim për mëkatin, ai do të shikojë pasardhës, do të zgjasë ditët e tij, dhe vullneti i Zotit do të ketë mbarësi në duart e tij. 11 Ai do të shikojë frytin e mundimit të shpirtit të tij dhe do të jetë i kënaqur; me anë të diturisë së tij, i drejti, shërbëtori im, do të bëjë të drejtë shumë veta, sepse do të marrë përsipër paudhësitë e tyre. Drejtuesit Judenje thanë ”Nuk mund të jetë ky Mesia”!Gjoni 1:11 – Ai erdhi në shtëpinë e vet dhe të vetët nuk e pranuan Ai erdhi si: 1. Njeri I vuajtjeveI përulur dhe vetsakrifikues 2. Clirimtar për mëkatin tonë Shlyesi I mekatit tonëAi na jep liri dhe falje nga mekati3. Shëruesi për sëmundjet tona: 1 Pjetrit 2:2424 Ai vet i barti mëkatet tona në trupin e tij mbi drurin e kryqit që ne, të vdekur për mëkate, të rrojmë për drejtësi; dhe me vurratat e tij ju u shëruat.Le ta pranojme si “Shërues dhe Çlirues” Fjalës ss tij Në marrdhie personalePëmes kishës – trupit të tij Jakobi 113 A vuan ndonjë nga ju? Le të lutet. A është i gëzuar ndokush? Le të këndojë psalme! 14 A është i sëmurë ndonjë nga ju? Le të thërrasë pleqtë e kishës dhe ata të luten përmbi të, dhe le ta lyejnë me vaj në emër të Zotit, 15 dhe lutja e besimit do ta shpëtojë të sëmurin dhe Zoti do ta mëkëmbë; dhe nëse ka bërë mëkate, ato do t’i falen. 16Mbështetu tek këto premtime sepse Krishti tashmë i ka plotësuar!Ndaj gëzohemi dhe festojmë!

Posted by Kisha Nxënësit e Jezusit – Tiranë on Saturday, December 2, 2017

Shëruesi dhe Cliruesi!

Mbi 300 profeci nga 30 profetë të ndryshëm; nga Zanafilla deri te Malakia: Të gjithë flasin për Mesian – Shpëtimtarin!
Po ti çfarë lloj shpëtimtari po pret?
Premtimi!
Isaia 53
2Ai erdhi lart para tij si një degëz, si një rrënjë nga një tokë e thatë. Nuk kishte figurë as bukuri për të tërhequr shikimin tonë, as paraqitje që ne ta dëshironim. 3 I përçmuar dhe i hedhur poshtë nga njerëzit, njeri i dhembjeve, njohës i vuajtjes, i ngjashëm me dikë para të cilit fshihet faqja, ishte përçmuar, dhe ne nuk e çmuam aspak. 4 Megjithatë ai mbante sëmundjet tona dhe kishte marrë përsipër dhembjet tona; por ne e konsideronim të goditur, të rrahur nga Perëndia dhe të përulur.
5 Por ai u tejshpua për shkak të shkeljeve tona, u shtyp për paudhësitë tona; ndëshkimi për të cilin kemi paqen është mbi të, dhe për shkak të vurratave të tij ne jemi shëruar. 6 Ne të gjithë endeshim si dele; secili prej nesh ndiqte rrugën e vet, dhe Zoti bëri që të bjerë mbi të paudhësia e ne të gjithëve.

10 Por i pëlqeu Zotit ta rrihte dhe ta bënte të vuante. Duke ofruar jetën e tij si flijim për mëkatin, ai do të shikojë pasardhës, do të zgjasë ditët e tij, dhe vullneti i Zotit do të ketë mbarësi në duart e tij.
11 Ai do të shikojë frytin e mundimit të shpirtit të tij dhe do të jetë i kënaqur; me anë të diturisë së tij, i drejti, shërbëtori im, do të bëjë të drejtë shumë veta, sepse do të marrë përsipër paudhësitë e tyre.

Drejtuesit Judenje thanë ”Nuk mund të jetë ky Mesia”!
Gjoni 1:11 – Ai erdhi në shtëpinë e vet dhe të vetët nuk e pranuan

Ai erdhi si:
1. Njeri I vuajtjeve
I përulur dhe vetsakrifikues
2. Clirimtar për mëkatin tonë
Shlyesi I mekatit tonë
Ai na jep liri dhe falje nga mekati
3. Shëruesi për sëmundjet tona:
1 Pjetrit 2:24
24 Ai vet i barti mëkatet tona në trupin e tij mbi drurin e kryqit që ne, të vdekur për mëkate, të rrojmë për drejtësi; dhe me vurratat e tij ju u shëruat.

Le ta pranojme si “Shërues dhe Çlirues”
Fjalës ss tij
Në marrdhie personale
Pëmes kishës – trupit të tij

Jakobi 1
13 A vuan ndonjë nga ju? Le të lutet. A është i gëzuar ndokush? Le të këndojë psalme! 14 A është i sëmurë ndonjë nga ju? Le të thërrasë pleqtë e kishës dhe ata të luten përmbi të, dhe le ta lyejnë me vaj në emër të Zotit, 15 dhe lutja e besimit do ta shpëtojë të sëmurin dhe Zoti do ta mëkëmbë; dhe nëse ka bërë mëkate, ato do t’i falen. 16

Mbështetu tek këto premtime sepse Krishti tashmë i ka plotësuar!
Ndaj gëzohemi dhe festojmë!